Aah, napit, nuo aina niin ajankohtainen keskustelun.. eikun siis tuunauksen aihe! Muistin virkistyksenä nappivinkkejä linkeissä! Napeilla voi koristella (1,2) ja ne voivat auttaa rentoutumaan.
Tämä nappi-idea on rantautunut tietooni alun perin ruotsinmaalta asti. 

 

 
Nappeja voi siis käyttää helmien tapaan koruissa. Kivan kaulakorun voi tehdä värimaailmaltaan yhteneväisistä käsityöpakkiin kertyneistä napeista ja helmistä. Pyörittele ja fiilistele käsissäsi erivärisiä ja mallisia nappeja ja helmiä. Mieti minkä väristen vaatteiden kanssa haluaisit korun sointuvan, varo liian kirjavaa lopputulosta. Yllä olevan kuvan korussa otin riskin ja käytin useaa väriä ja kahta eri materiaalia (puu ja muovi). Lopputulos on ollut kuitenkin mieleinen ja olen saanut kivoja kommentteja ihan vierailtakin ihmisiltä. Korun värit ovat murrettuja ja maanläheisiä: keltaisen, punaisen ja ruskean sävyt, ja siksi sopivat muuhun tyyliini. Koska koru on toiminut niin hyvin, aion tehdä toisenkin johon käytän vihreän, violetin/lilan ja vaaleampia ruskean sävyjä, mukaan myös aavistus harmaata, valkoista, sinistä ja helmiäistä. 
 

 
Koru fiilistelyvaiheessa.:) Tätä voi olla vaikeampi saada sopimaan eriväristen vaatteiden kanssa, mutta tässä on ehkä enemmän tyyliä ja vähemmän huumoria kuin tuossa edellisessä. Korun tekemiseen tarvitset kaksi neulaa ja vahvaa lankaa, esim. karhunlankaa. Ohut ompelulanka ei kestä käytössä, kannattaa tehdä kerralla pitkäikäinen koru. Ota työskentelyn kannalta mahdollisimman pitkästi lankaa jottet joudu tekemään kovin tiheään solmuja. Pujota langan molempiin päihin neula. Sitten ota nappi ja pujota neulat sen yhdestä reiästä molemmin puolin läpi. Tee sitten sama toisinpäin napin toisen reiän kanssa. Seuraavaksi pujota molemmat neulat helmen läpi. Jatka samaan malliin.:) 

Nappien, helmien ja muiden kierrätyskäsityömateriaalien hamstraus palkitaan. Ennen pitkää saa hyviä ideoita eri matskujen yhdistämiseen. Napeilla voi kiinnittää muutakin kuin vaatteita. 

 

Tällaisia magneetteja voi toki tehdä mistä vaan pikkuesineistä esim. kuumaliiman avulla. Kuumaliima on kätevää myös siksi, että se on kirkasta eikä näy ikävästi nappien rei-istä. 
 

 
Kauhean askarteluvimman yllättäessä voi pahimman tarpeen tyydyttää paremman puutteessa vaikkapa tekemällä kirjekuoria. Kirjekuoripohjia löytää netistä, yllä olevat ovat canonin sivuilta. Homma toimii siis leikkaa ja liimaa periaatteella.enlightened Kuoriin ei tarvitse välttämättä edes käyttää kalliita värimusteita. Sievä lopputulos tulee myös, kun tulostaa mustavalkoisella värilliselle paperille.
 
Mielikuvituksellisia nappikoruja löytyy lisää googlesta. Esimerkiksi täältä löytyi ohjeet tosi sievään korusettiin. Kun napin liimaa korvakorupohjalle, saa kivat nappikorvikset! Minulla on työn alla paljon korvakoruja, teen niistä varmaan ihan oman postauksen lähitulevaisuudessa. Näiden napitusoperaatioiden jälkeen varastoissani on enää vain tylsänvärisiä nappeja, pitäisi niillekin jotain käyttöä keksiä.. Mutta ei kyllä ihan hetkeen.:P Ei muuten mennyt edes kahta viikkoa edellisestä postauksesta, vaikuttaa lupaavalta.smileyMukavaa vapaapäivän jatkoa!