Rakkaille ystävilleni, kavereilleni ja myös teille, blogini seuraajat, aurinkoista ystävänpäivää! Niinhän se on, että ilman ystävyyttä ja ihmisten välistä rakkautta mikään ei maistuis miltään.

Eilen aamupäivällä siivosin, tiskasin, laitoin ompelukoneen laulamaan, pyykkäsin, pyöräilin kauppaan leimuavassa auringonpaisteessa ja olin muutenkin monessa paikassa yhtäaikaa (se on joskus kivaa:). Hain parvekkeelta peitot tuulettumasta ja huomasin, että lasituksen ansiosta parvekkeella saattoi hengailla teepaitasillaan. Ilmassa on voimakas lupaus keväästä. Katsoin aurinkoa suoraan silmiin, kiitollisena, että saan olla olemassa. Seuraan epävarmana, kun elämä hymyilee minulle iloisesti ja vihjailevasti. Voisiko olla niin, että minun elämässäni on tapahtumassa jotain ihanaa?

Eräälle tärkeälle ihmiselle tein tällaisen ”ystävänpäiväkortin”.

Nuo koristeruusut on tarkoitettu kiinnitettäväksi esim. verhoon. Kiinnitys hoituu kahden magneetin avulla. ..Jos tämä hämärä kuva yhtään selventää..

Kangasruusujen (kierrätyskankaasta tietysti) tekeminen oli muuten hauskaa, pitää tehdä itsellekin jotain vastaavia. Riippuen siitä, minkä kokoisen ruusun haluaa, leikataan kankaasta suunnilleen pitkän ovaalin muotoinen, toisesta päästään kapeampi suikale. Laitetaan suikale kaksinkerroin ja ommellaan yhteen. Sitten vaan kapeammasta päästä alkaen aletaan fiiliksen mukaan kokoamaan ruusua. Apuna kokoamisessa käytin neulaa ja lankaa. Valmiin näköisen ruusun alaosaan kieputin vielä tiukasti lankaa, leikkasin ylimääräisen kankaan pois ja kiinnitin ruusun kuumaliimalla magneettiin. Kuumaliimakiinnitys takaa vielä sen, että ruusu pysyy koossa eikä esim. kangas ala purkautumaan. ”Kastehelmet” kiinnitin strassiliimalla. Tämä tekoprosessi saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole. Yllättävän mukavaa käsintekemistä. Noissa ruusuissa meni noin kaksi tuntia (ja kun ottaa vielä huomioon sen, että käsityön kehittely ekaa kertaa vie enemmän aikaa..). Jos innostun lähiaikoina tekemään lisää ruusuja, voin laittaa seikkaperäisemmän ohjeen.

Kohta lähden katsomaan kiinalaista teatteria!

Valoa!