Nyt olen noin kahden viikon ajan pessyt hiuksia joka neljäs päivä laimealla shampooliuoksella (1 osa LV shampoota 3 osaa vettä) ja välipäivinä olen saattanut huuhtaista pelkällä vedellä. Tätä ennen pesin hiukset joka toinen päivä laimentamattomalla LV:n shampoolla. Hiukset ovat nyt ehkä vähän vahaisemmat, mutta vielä ei juuri muuta muutosta ole havaittavissa. Tuo edellisessä postauksessani mainostamani sokeriliuos ei oikein toiminut kiharoiden kiinnittämiseen. Tai ei ainakaan toiminut yhtä hyvin kuin muotovaahto. Luulen, että tuota sokeriliuosta voisin käyttää hiusgeelin sijasta kampausten viimeistelyyn. Muotovaahdon tilalle on pähkäiltävä vielä jotain muuta..

Saa nähdä riittääkö minulla innostus jättää shampoo kokonaan pois. Onhan tarjolla kaikenlaista hellävaraista ja myrkytöntä vaihtoehtoa shampoon tilalle, kuten vaikka palashampoot. Palashampoon jälkeen hiukset kannattaa kuulemma huuhdella jollain happamalla, kuten hyvin miedolla etikkaliuoksella. Hapan huuhtelu poistaa hiuksista saippuajämät ja sulkee hiussuomut.

Pääsiäisreissullani (oli muuten kiva reissu!:) löysin kyläpaikasta valittujen palojen kirjan Erinomaista! Kotitekoista!. Kirjassa oli vaikka mitä vinkkejä kotitekoisen kosmetiikan ym. tekemiseen, esimerkiksi kamomillashampoon ohje: Kourallinen kamomillaa, 3dl vettä,  3rkl raastettua Marseille-saippuaa ja 1 rkl glyseriiniä. Kamomillaa haudutetaan kiehuvaksi kuumennettuun veteen 15 min. ja siivilöidään toiseen kuumuutta kestävään kulhoon. Saippuaraaste sekaan ja annetaan seistä kunnes saippua pehmenee. Sitten sekaan vispilöidään glyseriini. Säilytys viileässä ja valolta suojattuna.. Veikkaan että tämäkin shampoo vaatii kaveriksi huuhtelun happamella.. Kunhan tuo LV:n shampoopullo tyhjenee, voisin kokeilla tehdä tätä shampoota. Huuhteluna voisin käyttää vaikka omenaviinietikan vesiliuosta. Pitää vielä ottaa lisää selvää.Nauru