Arvoisa lukija, miltä näyttää kun katselet taaksepäin mennyttä vuotta 2010? Itse katselen sitä leveästi hymyillen: I did it my way. Vaikka välillä ottaa koville, se myös palkitsee. Ajatuksia uudelle vuodelle herättämään otos A.W. Yrjänän runokoelmasta Angelus:

Näin alkavat vuodet:
Rakenna, puhu totta
kokeile tekemisiä, joita itseään ihmisen mittana pitävät
pitävät mahdottomina
epäile
muista, että lapset on hirviöitä
ellei kukaan puutu asiaan
muista, että urheilijat ja soturit palaavat aina voitokkaina
palaavat
vaan mihin kotiin, kenen maahan, keneksi palaavat?

Tänä vuonna on ollut aikaa tehdä jouluvalmisteluja. Tein itselleni aika jouluisen korun sekalaisista vanhoista helmistä. 

Oon tykännyt tuosta, tulee varmasti pidettyä joulun jälkeenkin. Tänä jouluna lahjaksi lähtee ainakin itsetehtyjä mehiläisvahakynttilöitä, sytykeruusuja ja tyrnimarmeladikarkkeja. 

Mehiläisvahakynttilät on kauniita, tuoksuvat hyvälle ja kynttilänjämät voi laittaa (tietääkseni) biojätteeseen. Teimme nuo kynttilät ihan vain kierittämällä sopivan levyiseksi leikattua mehiläisvahalevyä puuvillaisen sydänlangan ympärille. Pitää vain muistaa valita oikean paksuinen sydänlanka kynttilän koon mukaan. Noita levyjä ja sydänlankaa löytää netistä ja askarteluliikkeistä. Tavalliset paraffiinikynttilät aiheuttavat minulle joskus äänen käheytymistä yms. mutta nuo mehiläisvahakynttilät tuovat vain hyvän fiiliksen. Niin, niistä sytykeruusuistakin on kuva:

Meidän chilit kasvavat muuten innokkaina uuden kasvilampun alla:

Tässä otsikon lupailema vihreä joulutähti 

Oikea joulukuusi on ihana ja tehokas tunnelmanluoja, mutta minua vastustaa ajatus puun kaatamisesta vain muutaman päivän takia. Meillä joulukuusen virkaa toimittaa ihan ansiokkaasti bonsaifiikus, kuvassa loimottaa myös yksi mehiläisvahakynttilä.

"Kuusenkoristeet" on muuten kahden vuoden takaa, tämän blogin ensimmäisestä postauksesta. 

Rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta arvoisat lukijat!