On ollut kyllä melkoista hässäkkää taas tässä..! Eräs ystävä majaili olohuoneessamme reilun viikon, ensviikolla olis tosi tärkee tentti, flunssa paheni mökkireissulla, siirsin parvekekasvit sisälle yms yms. Syksy etenee nopeasti ja puut alkaa näyttää riisutuilta. Nyt on hyvä sauma vaikka muistella kesällä parvekkeellamme tapahtunutta kasvuräjähdystä. Viereisessä kuvassa ylhäällä habaneroja, salviaa, rosmariinia jossain salvian lehtien seassa, taustalla tillin varret ja salaattia, edustalla cayennea ja basilikaa ja johonkin taakse hukkuu oregano, minttu, ruohosipuli ja en muista oliko vielä jotain muutakin.

Lasitettu parveke on kyllä melkein sama asia kuin kasvihuone, tuuli ja kylmyys (mitkä oli kyllä viime kesänä vähissä:) ei haittaa kasveja. Chilitkin (cayenne) alkoivat tehdä hedelmää jo kolmen kuukauden kuluttua kylvämisestä. Olot olivat varmaan turhankin hyvät, koska chileistä ei tullut erityisen tulisia. Ilmeisesti tulisuutta aiheuttavan kapsaisiinin määrä lisääntyy, jos kasvin täytyy ponnistella enemmän selviytyäkseen. Noita chilejä olemme napostelleet ihan sellaisenaan esim. valkohomejuuston kera (rasvainen juusto vie pois rasvaliukoisen kapsaisiinin polttavaa makua, jos tulee haukattua liian iso pala chiliä:) ja nyt olen syönyt noita flunssalääkkeeksi. Kapsaisiinilla on kuulemma  antibakteerinen ja poskiontelontulehdusta estävä vaikutus. En ole varma onko tätä erityisen "tieteellisesti" ;) tutkittu, mutta mulla ihan selkeästi auttoi. Kannattaa kyllä kaikkia mahdollisia poppamummon konsteja kokeilla ennenkuin ottaa antibiootteja, ne on kyllä sellasia myrkkyjä että...

Pitäisi toinen noista cayenneista viedä ystävälle, meiltä loppuu tila. Jatkan tenttiin lukemista nyt, tentti tulee olemaan kyllä kaikkea muuta kuin helppo keissi. Meen onneksi huomenna käsityömessuille, jee! Aivot saa aivan jotain muuta ajateltavaa, tarkoitus olis hankkia messuilta joululahjoja ja ehkä jotain pientä itsellekin. Hyvää viikonloppua, pysytelkää lämpiminä ja syökää chiliä, jos flunssa yrittää iskeä.