Ajattelinkin tulla tänään kirjoittelemaan, koska perjantaina on kiire jo mökille. Kevään aikana havaitsimme, että kahdestaan on aika hankala nukkua kierrätyskeskuksesta ostetussa 120 cm sängyssä. Sänky toimi kyllä, kun nukuin siinä yksin, mutta kahdelle se oli liian pehmeä. Niinpä investoimme kerralla kunnon sänkyyn! Hommasimme ikeasta sängyn + petarin, joissa oli synteettisen materiaalin lisäksi aika paljon kivoja luonnonmateriaaleja: puuta, puuvilla, lampaanvillaa ja hevosen jouhia. Sänky on tosi laadukas ja luulisin, että tulee kestämään meillä pitkään. En tiedä ikean tuotteiden ekologisuudesta, mutta ainakin he esimerkiksi mainostavat, että sängyissä he pyrkivät käyttämään mahdollisimman vähän haitallisia suoja-aineita. No, sänky oli tietysti paketoitu paksuun pahviin ja muoviin. Muovin käyn viemässä kaverille, joka ehkä käyttää sen kasvihuoneen rakennusmateriaaliksi. Pahvista taittelin tietysti laatikon, mitäs muutakaan!  Heh, etsiskelimme pitkään kaupoista sopivaa säilytyslootaa olohuoneen pöydän alle. Ei löytynyt millään kivan oloista, joten eihän siinä auttanut muu kuin tehdä itse. Päällystin laatikon ikivanhalla (ehkä n. 30 v) verhokankaalla, joka on pitkään ollut hallussani odottamassa sopivaa käyttötarkoitusta.

Viime kirpputorireissulta ostettu vyö on kuvassa mittakaavaa antamassa. Eli isohko loota tällä kertaa.. Palstan ja parvekkeen antimia tuli kesän aikana käytettyä paljon. Aattelin laittaa tähän loppuun vielä kasvispiirakan (ei siis laatikon, en vaan keksinyt kunnollista rimmaavaa otsikkoa! ) ohjeen. Tätä piirakkaa tykkään kans usein tehdä eri variaatioilla. Tällä ohjeella tulee iso uunipellillinen piirakkaa:

  • Rahkavoitaikinaa varten 4dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, 250g margariinia ja 250g maitorahkaa sekoitetaan ja laitetaan hetkeksi kylmään odottelemaan.
  • Täyte: keitä 1 dl riisiä ja jäähdytä. Raasta yhteensä 2 litraa kasvisraastetta (vaikka kiinankaalta, porkkanaa, purjoa, selleriä, kesäkurpitsaa, mistä tykkäät:). Kuumenna miedolla lämmöllä wokkipannussa oliiviöljyä ja valkosipulia, lisää raaste ja kääntele raastetta kunnes sen tilavuus on sopivasti pienentynyt ja koostumus kiva. Mausta suosikkiyrteillä, lisää halutessasi suolaa, pippuria ja chiliä. Jäähdytä raasteseos, lisää sekaan riisi, vaikka pari desiä juustoraastetta ja itse olen laittanut usein esim. pari desiä maitoa tai kermaa ja kananmunan.

Levitä rahkavoitaikina uunipellille, lataa täyte päälle, voitele piirakan reunat munalla ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Hauskaa loppuviikkoa arvoisat lukijat.