Nyt taitaa olla aika hyvä sienivuosi? Ollaan saatu hyvin pakkaseen asti männynherkkutattia. Voitateille tehtiin kuivauskokeilu vanhalla pyykinkuivauskaapilla. Aika nopeasti sienet siellä kuivui, siirrettiin ne vielä saunan lauteille kuivumaan loppuun asti. Riittävän kuiva sieni murtuu taitettaessa. Laitettiin sienet vielä noin viikoksi pakasteeseen. Kuulemma tämä käsittely tappaa mahdolliset toukat yms, mutta en tiedä olisiko tämä vaihe kuitenkaan välttämätön. Mukava on ollut sienestää, piti oikein ottaa tänne blogiin kuva yhdestä tosi tattimaisesta männynherkkutatista:

Tuo viivotin kuvassa on 15 cm.:) Viljelypalstalta käytiin keräämässä myös aika möhkälemäisiä härkäpapuja:

Ryöppäsin papuja noin 10 minuuttia, jäähdytin ja pakastin. Osan pavuista kuivasin taas kevään kylvöjä varten. Tämä lajike, Witkiem, kypsyi nopeasti ja tuotti runsaan sadon. Palstan pitäminen oli kyllä antoisaa puuhaa, jo pelkästään sen takia, että sai nähdä selkeästi oman työnsä tuloksen ja sai seurata kaiken kasvamista. Kesäkurpitsaa ei tullut kovin paljoa. En ole kyllä enää viimeaikoina käynyt katsomassa, arvelin etteivät ne enää jaksa kasvattaa hedelmää.. Muutama kurpitsa kuitenkin saatiin syötäväksi. Täytimme kurpitsat, keitetyillä chilillä maustetuilla linsseillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, juustolla ja basilikalla ja paistoimme noin 225 asteisessa uunissa kunnes juusto sai väriä.:)


Meillä oli keltainen ja hyvänmakuinen (makeahko) lajike Gold Rush. Tätä pitää laittaa kasvamaan myös ensivuonna. Tänään saimme lahjaksi ison ämpärillisen omenoita. Musta tuntuu, että nyt on ollut myös hyvä omenavuosi? Nyt en jaksa enää kyllä alkaa väsäilemään omppupiirakkaa, vaan taidan alkaa suunnittelemaan nukkumaan menoa. Pirteää syksyä kaikille lukijoille!