Heippa pitkästä aikaa! Toivottavasti teille kuuluu hyvää, arvoisat lukijat. Mulla menee ihan mukavasti. Opiskelu nyt vie vaan vähän liikaa aikaa, että en ehdi paljoa tehdä kierrätystuunauksia. Eilen juhlistin huonosti mennyttä tenttiä ja hennasin hiuksia. Laitoin kolmanneksen Mac Urthin luonnonhennapussista (100% Lawsonia inermis) ja pidin seosta päässä neljä tuntia. Tykkään! Kummasti alkaa mieliala nousta, kun saa vähän väriä elämään..

Joillakin tuunausideoilla kestää aika pitkään kypsyä toteutuskelpoisiksi. Tällä teoksella kypsyminen otti ennätykselliset puoli vuotta.

Kesällä kävin katsomassa Raili Kukkohovin taidenäyttelyä, pidin maalauksista kovasti. Näyttelyssä aloin miettiä, että olisi kiva maalata itsekin jotain luontoaiheista vähän samalla tyylillä. Myöhemmin huomasin varastossa vanhan ilmoitustaulun ja ajattelin, että siitä voisi saada vielä johonkin tauluun kehykset. Tehdessäni erilaisia tapettituunauksia, sain käsiini aavistuksella ruskeaa sävytettyä tapettia, jossa oli mielenkiintoinen epätasainen pinta. Loppusyksystä hoksasin, että voisin yhdistää nämä kolme juttua: voisin maalata tapetille ja käyttää ilmoitustaulua pohjana ja kehyksenä. Tapetin epätasainen pinta oli hauskaa maalattavaa: siveltimen jäljestä tuli helposti elävä ja persoonallinen. Lopullisen maalausinnostuksen sain eräänä synkkänä iltana viimevuoden puolella, kun en millään jaksanut lukea tenttiin, piirtelin vain puita luentolehtiöön. Idea maalauksessa on yksinkertainen, mutta noiden puiden, lintujen ja lehtien taakse on kätketty monta tarinaa.

Hauskaa viikonloppua, ja tuunailemisiin!