Lukukauden ensimmäinen virallinen opiskeluviikko otti kyllä tosissaan voimille, paljon uutta asiaa ja uusia ihmisiä. Eilen olin ihan totaalisen naatti. Oli vielä sadepäivä, joten ajatuksia ja asioita oli oivallinen tilaisuus purkaa mihinkäs muuhun kuin sukan kutomiseen! Jokin aika sitten löysin kierrätyskeskuksesta kymmenellä sentillä tummanruskean helmillä koristellun nyppyisen neulepaidan. Helmet leikkasin paidasta talteen ja kankaan leikkasin "kuteeksi". Paidan materiaali oli kasmirvillan, villan ja polyesterin seosta, joten kangas todella ansaitsi tulla kierrätetyksi. Kuteen leikkaaminen ja neulominen oli tosi nukkaavaa puuhaa, joten kannattaa tehdä imurin läsnäollessa tai ulkona. Toinen vaihtoehto olisi tehdä kude keinokuituneuleesta tai puuvillatrikoosta.. Kokeilen niitä seuraavaksi.Hymy

1251635155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En ole kovin harjaantunut sukankutoja, mutta tässä kuitenkin näitä tossuja varten kehittelemäni ohje. Tehkää te sukkaexpertit sitten parempia ohjeita.:)

Leikkaa neulekankaasta noin sentin paksuista kudetta ja venytä kudetta hieman, että siitä tulee putkimaista "lankaa". Luo 24 silmukkaa ja neulo putkineuletta ensimmäinen kerros oikein. Jatka sitten 22 kerrosta 2 oikein 2 nurin neuletta. Neulo oikeaa neljä kerrosta, joiden aikana lisää kantapäiden silmukoihin 4 silmukkaa. Neulo kantapään silmukoita (16s) 7 krs, sitten kavenna kantapään sivusilmukat siten, että kantapäähän jää 8 silmukkaa. Poimi molemmilta muodostuneilta reunoilta 7s eli yht. 14 silmukkaa. Jatka oikeaa kunnes sukka ulottuu pikkuvarpaan juureen (kavenna tarvittaessa muutama silmukka, jos tossu vaikuttaa kauhean suurelta) ja aloita sitten kärjen kavennus. Tällä ohjeella tuli sellainen one size tossu - sopi yhtä lailla mulle (koko 38) kuin avokillekin.:)