Pahoittelen, että blogissa on ollut niin hiljaista viimeaikoina. Olen jotenkin ollut ihan muissa maailmoissa, henkisesti, ja toisaalta konkreettisestikin, kun olen ollut mökillä. Täällä kaupungissa tekee kokoajan mieli takaisin mökille, noin viikon päästä lähden taas vajaan parin viikon reissuun: sukulointien jälkeen suoraan mökille.

Jotain kerrottavaa tulee kuitenkin nyt mieleen. Olen käyttänyt kookosöljyä deodoranttina maaliskuun lopusta asti ja dödö on pettänyt pari-kolme kertaa. Kookosöljy siis toimii dödönä, mutta halusin itselleni vielä itsevarmemman olon. Tein kookosöljyn ja suolan seosta. Suola ja kookosöljy estävät bakteerien kasvua. Suola on tehokkaampi, mutta toisaalta kookosöljy estää suolan kuivattavan vaikutuksen. Naturalifessä oli tehokkaan kuuloinen itsetehty dödö, jossa oli käytetty suolan sijasta ruokasoodaa. En itse kuitenkaan halunnut käyttää ruokasoodaa, kun se on kuitenkin keholle vieras, hieman ärsyttävä ja emäksinen aine. Niinpä kokeilin suolaa.

1246624693_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMuoks muoks 4.7.09!! Tämä allaoleva ohje ei toiminut alkuunkaan..! Yli 20 asteen lämpötilassa vesi irrotti otteensa ja valahti öljymasssan läpi purkin pohjalle.Nolostunut Suola öljyn kaverina tuntui kyllä toimivan oikein tehokkasti dödönä. Varmaan kannattaa jatkossa jotenkin vain sekoittaa pehmeä rasva ja hienoksi jauhettu merisuola.  Laitoin mikronkestävään keraamiseen kahvikuppiin ruokalusikallisen (15 ml) puhdasta hienokiteistä merisuolaa ja suunnilleen saman verran vettä, että sain suolan hieman liukenemaan. Sekoitin sekaan desilitran sulaa kookosöljyä ja laitoin kupin mikroon ja kuumensin kuplivaksi. Sitten vatkasin liuosta käsin kylmävesihauteessa kunnes aine alkoi jähmettyä. Kaadoin seoksen säilytyastiaan ja jähmetin nopeasti pakasteessa. Tätä ohjetta minun täytyy kuitenkin vielä muokata, vesi pitäisi varmaan jättää pois, koska se todennäköisesti heikentää säilyvyyttä. Osa vedestä jäi sitoutumatta ja minun piti valuttaa se pois purkin pohjalta. Mutta ehkä ensikerralla voin kertoa jo paremman ohjeen.Hymy 

Toivotan iloista viikonloppua!