Huoh, aiemmin päivällä vuodatus hävitti koko postaukseni, kun olin vaihtamassa fonttia. Yritetäänpä nyt uudelleen, kun olen kerännyt muutaman tunnin kärsivällisyyttä. Pitäisi kai muuttaa jonnekin muualle täältä vuodatukselta? Nytkin tekstieditori sekoilee kappaleen tasauksen kanssa.

Kokkailtiin tänään nokkoslättyjä. Löysin netistä (en muista mistäNolostunut) tällaisen ohjeen ja hyvin onnistui!

  • 2 kananmunaa
  • 0,5 l maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • noin 2 dl ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna
  • ripsaus suolaa, pippuria tai mistä nyt tykkääkään :)

Sekoitetaan, annetaan taikinan turvota vähän ja eikun paistelemaan ja maistelemaan! Hyvää on.Hymy

Nokkonen on ravintoarvoltaan aivan erinomainen. Ruoaksi kannattaa poimia nuoria nokkosia (paksummat varret kannattaa jättää pomimatta), vanhemmista (mutta kukkimattomista) nokkosistakin voi poimia kärjestä uusimmat lehdet. Nokkonen on helppo tunnistaa rohtokäyttöön soveltuvista samaanäköisistä valkopeipistä ja lehtopähkämöstä, nämä eivät ainakaan pistä niinkuin nokkonen. Nokkosta voi käyttää ruoanlaitossa pinaatin tapaan, keitoissa, leipätaikinassa, kalan täyttämiseen, pihveissä, lehtivihreäjauheissa jne. Nokkonen sisältää kuulemma vähemmän nitraattia kuin pinaatti, mutta nitraattipitoisuuteen vaikuttaa toisaalta myös kasvupaikka. Nokkosta ei kannatakaan poimia kovin rehevöityneeltä paikalta (esim. tunkion lähellä nokkonen typensuosijana viihtyy). Nokkosta voi säilöä kuivaamalla tai pakastamalla ryöppäyksen jälkeen. Nokkonen on mun suosikki.:D

Toivotan oikein ihanaa juhannuksen odotusta, tämä aika kesästä on täynnä taikaa.Silmänisku