Onpa väsy! Oli niin paljon kaikenlaista tänään: Kävin keskustassa ostamassa punnitse & säästä -kaupasta ruoka-aineksia, luontaistuotekaupasta hammastahnaa, apteekista glyseriiniä, kirjastosta lainasin muutaman käsityölehden, tsekkasin uudelle paikalle muuttaneen itsepalvelukirppiksen ja normikaupasta tuli ostettua vielä sakset ja kamomillateetä. Sitten kävin avokin kanssa retkeilemässä luonnon helmassa, päälle vielä saunottiin ja syötiin ja voi että nyt väsyttää! Pakko oli kuitenkin päästä vielä blogistaniaan selventämään päivän ajatuksia.Silmänisku

Ostamani Urtekramin hammastahna sisältää liitua, vettä, kasviglyseriiniä, karrageeniä, eteeristä eukalyptusöljyä ja mirhaa. Tuotetta ei ole testattu eläinkokeilla ja glyseriini ja eukalyptus ovat luomua. Liitu toimii hankaus- ja puhdistusaineena. Kokeilen nyt ensin tätä, koska tämä ei sisällä mitään ylimääräistä. Jos hampaat eivät lähde puhtaaksi, alan siirtyä pikkuhiljaa "kovempiin aineisiin".:P Ajatella, useissa hammastahnoissa käytetään kuulemma triklosaania, joka muistuttaa kemiallisesti hyvin paljon voimakasta ympäristömyrkky dioksiinia. Hammastahnoissa on myös usein (melkein aina) ainesosana sodium laureth sulfate, joka taas on ihoa ärsyttävä aine (siitä huolimatta aine on yleinen myös esim. shampoossa).

Hygienia- ja kauneudenhoitotuotteiden kemikaaliviidakossa aikani seikkailtuani olen tullut siihen tulokseen, että turvallisinta on käyttää syötäväksikin kelpaavia tuotteita (esim. sitruuna, kamomilla, ruokasooda, suola, sokeri, liivate, kookosöljy, neilikka, kananmuna, etikat jne jne). Ja lisäksi vain vaikutuksiltaan hyvin tunnettuja aineita (liitu, jojobaöljy, saippua, glyseriini yms.). Minun mielestäni mitään kummempia aineita ei tarvita.. Eikä haitallisia aineita kannata käyttää..

Pikkuhiljaa käyttämäni tuotteet siis korvautuvat yksinkertaisemmilla vaihtoehdoilla. Vielä pitäisi löytää sopivat meikit, meikinpuhdistusaine ja hiustenmuotoiluaineet.