Kävin tänään lenkin yhteydessä viemässä ekopisteeseen muovi- ja metallijätettä. Ilma olis kaunis ja keväinen, ainoa ongelma oli kaikkialle tunkeutuva katupöly. Näin ekopisteellä vanhan harmaapartaisen miehen. Hän oli ottanut lasinkeräystynnyristä muoviosan päältä pois ja tutki tynnyrin sisältöä. Näin, että hän oli löytänyt jo useamman ehjän viinipullon sieltä. Sitten hän siirtyi vielä läheisen kaupan eteiseen ja kolusi pullonpalautusautomaatin vieressä olevan roskiksen. Joskus kuulee ihmisten tienaavan ihan hyvin pulloja keräämällä. Moniin palautuspisteisiin ei käsittääkseni voi palauttaa alkon pulloja ja kokemukseni mukaan monet eivät edes tiedä, että alkon pullotkin ovat pantillisia.

Matkalla takaisin kotiin näin kaksi noin kymmenvuotiasta lasta, jotka heittelivät lumipalloilla siipirikkoa pulua. Olin niin pöllämystynyt, etten tajunnut kieltää lapsia kiusaamasta lintua. No, olisinpa kai vain saanut lumipallosta itse...

Sitten tulin nettiin ja kerroin reissustani teille. Aurinkoisesta ilmasta huolimatta tunnelma on jotenkin alakuloinen. Tekisi mieleni viettää ehkä noin viikko jossain autiotuvassa keskellä erämaata, ehkä sitten taas jaksaisi tätä pölyistä kaupunkia? Runoakin pukkaa..

Olen niin kyllästynyt siihen.
Ettei minulla ole askeltakaan pihanurmea jalkojeni kävellä.
Ettei minulla ole kuutiotakaan uintivettä kätteni koetella.
Ei yhtään syvää henkäystä puhdasta ilmaa aamuauringossa
eikä taivaanrantaa lepopaikaksi silmilleni.
Ei oikeanlaista hiljaisuutta korvieni rauhoittua.
Että minulla ei ole paikkaa maailmassa.

Niin. Mutta kyllä se tästä! Olen muuten nyt viikon verran kokeillut käyttää kylmäpuristettua kookosöljyä (CocoVi) deodorantin sijasta. Tavallisten kaupasta saatavien dödöjen kanssa on se ongelma kun iho ärtyy, mikä ei kyllä varmasti ole ihme, kun ottaa huomioon mitä myrkkyjä niissä on.. Mutta tuo kookosöljy oli iloinen yllätys ja toimii ihan yhtä hyvin! Johtuu kai siitä, että kookosöljy on (ainakin tuon valmistajan mukaan) antibakteerinen aine. ..Että ei tässä vielä masennuta.Silmänisku Iloista ja aurinkoista viikonloppua!