Pääsiäisaamun tanssiva aurinkoko se tässä möllöttää?

1238925405_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei sentään, tänäänhän on muutenkin vasta palmusunnuntai. Sehän on vain aurinkomatto poseeraamassa sohvan päällä. Virkkasin tuollaisen maton, ette ikinä usko mistä materiaalista..! Kauppareissujen jälkeen olen napannut monesti pullonpalautusautomaatin vieressä olevasta roskiksesta tyhjiä muovipusseja. Niitä voi käyttää vaikka roskapusseina seka- tai muovijätteelle. Nyt kun meillä ei enää muovipusseja juurikaan kulu, päätin tehdä pusseista aurinkomaton! Roskiksesta valkkasin vain ehjiä ja suht puhtaita saman näköisiä ja samasta materiaalista olevia (poltettavaksi sopivia) muovipusseja. Leikkasin saumat irti ja pesin muovipussit huolella. Sitten leikkasin ne noin kolmen sentin paksuisiksi kuteiksi ja eikun virkkaamaan. Virkkuukoukun koko oli 6 ja virkkuuohjeita löytyy esimerkiksi täältä. Tuohon kului 22 muovipussia, maton halkaisija on 80 senttiä ja matto pääsee lämmittämään parvekkeen kylmää kivilattiaa.Hymy

Idean mattoon sain, kun katsoin Yle areenasta dokumentin "hukkuuko maailma muoviin?". (Muovin haittoja olen päivitellyt aikaisemmassakin postauksessani, esim. 28.1.09). Tuossa dokumentissa kerrottiin kaikenlaista kamalaa muoveista. Esimerkiksi Keniassa muovipussi on "maan kansalliskukka".. Mieleen jäi, kun kerrottiin Kenialaisesta yrityksestä UniqEco Design, joka valmistaa tuotteensa poisheitetyistä muovipusseista. He keräävät muovipusseja ympäristöstä, pesevät ne ja valmistavat sitten niistä esimerkiksi laukkuja, koruja, verhoja ja koreja.

1238925575_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensisijaisesti aurinkomatto on kannanotto. Aurinkomatto on pehmeä ja lämmin, värikäs ja itse tehty. Aurinkomatto on arveluttava ja dyykattu, sisältää kaikenlaisia myrkkyjä ja tuhlausta. Aurinkomattoa voi käyttää polttoaineena, jos ei ole enää puita pesään heitettäviksi. Aurinkomatto on kannanotto.