Viikot menee tosi nopeaa! Oon onneks ehtinyt kuitenkin nyt kerran viikossa kirjoittamaan tänne. No, kesältä on niin paljon kerrottavaa vielä. Harmi etten ehtinyt kovin paljoa kerätä teeyrttejä.. Parvekkeella kasvaa kuitenkin vielä minttuteeainesta ja ehdin kuivata sentään puna-apilan kukkia:

Syötävän söpöjä.:) Riivin nuo pienet kukat kukinnoista ja kuivasin, no tietysti, jääkaapin yläpuolella olevassa kaapissa. Apila on ihan kivan makeahko teeyrtti ja auttaa kuulemma ties mihin vaivaan. Mökin lähistöltä löytyi taas roppakaupalla villivadelmaa. Mustaviinimarjat tuli mukaan kuvaan kans. Tein niistä hyytelöä ja pakastin sellaisenaan, vaikka pakastettuna herukan herkullisuus kyllä kärsii. Karviaiset tuli syötyä tuoreeltaan, mutta onneksi saimme lahjaksi karviaishilloa. 

Jee! Tein eilen viimein sitä omppupiirakkaa lahjaomenoista ja innostuin sitten kokkailemaan myöskin papupestoa papupurkin kyljestä sovelletulla ohjeella:

  • 2 dl kuivattuja valkoisia papuja liotetaan vedessä 8h, vaihdetaan keittämistä varten uusi vesi. Keitetään papuja tunti, huuhdellaan kylmällä vedellä.
  • laita kulhoon pavut, 1,5dl ryöpättyjä nokkosia (pakasteesta:), iso kourallinen basilikaa ja  toinen kourallinen oreganoa (parvekkeelta:), yhden sitruunan mehu, 1 dl parmesanraastetta, 2 valkosipulinkynttä, 1 dl oliiviölyä, suolaa ja pippuria. Soseuta muutaman minuutin ajan esmes sauvasekoittimella.

Ohjeella tuli neljä isoa annosta. Papupesto on hyvää pastan kanssa tai leivän päällä, kevyt ja piristävä ruoka. Tuo ohje on vain esimerkkinä miten voi luonnonkasveja ja parvekeyrttejä mukavasti käyttää ruoanlaitossa. Tuun varmaan taas ensviikon lopulla käymään täällä, nähdään sitten!